Hirdetés

HTML

Minden a Gazdiról és a Kutyáról

2010.12.18. 16:28 cz.viktor

Gazdi a kutya társa

Címkék: blog közösség chat klub kutya állat szerelem társkeresés társkereső randi randevú tanácsok gazdi párkereső forum gazdik kutya gazdik

Gazdi és a kutya

 

gazdi.jpgKutya az ember leghűségesebb társa. Védelmezőnk, vigasztalónk a bajban, hűségével, szeretetével óv és megnyugtat. Egy kutya soha nem érdekből, hanem őszinte barátságból kötődik gazdájához. Egy kutyával való élet azonban nemcsak örömet, hanem 10-15 évig tartó folyamatos kötöttséget is jelent. Rendszeres orvosi felügyeletre van szüksége, valamint megfelelő táplálékra és mozgásra. A kutyát nem érdekli, ha esik az eső, vagy vasárnap kora hajnal van, neki szüksége van a rendszeres sétára. A törődést persze ezerszeresen is meghálálják, de aki kutyát vesz magához, előre számoljon a négylábúval együtt járó feladatokkal. (Azért ez nem olyan borzasztó: a rendszeres séta – akár még szélsőséges időjárás esetén is – nemcsak a kutya, az ember egészségére is jó hatással van!)


Elfoglalt de kutyát imádó embereknek sem kell feltétlenül lemondaniuk a kutyatartás örömeiről. Bár minden eb igényel bizonyos fokú törődést (etetés, séta), sok fajta jól elvan magában, nem igényel folyamatos szórakoztatást. Ilyenek például a tacskó, a shar-pei, a basset hound, vagy a shi-tzu.

Téves az a nézet, hogy lakásban nem lehet kutyát tartani. A kutyának ugyanis alapvetően az ember közelségére van szüksége. Már egy 100 négyzetméteres lakásban is nagyobb mozgástere van egy kutyának, mint egy nagy kertben. A rendszeres sétának persze esetükben fokozott jelentősége van. Aki lakásban tart kutyát, csak úgy tegye, hogy a napi 2-3 sétát meg tudja oldani.

Gyerekek alapvetően vonzódnak a kutyákhoz. Ha nem, és az idegenkedés mögött nem áll korábbi trauma, az sajnos legtöbbnyire nevelési probléma. Ha van kutyánk, ha nincs, ne neveljük gyerekeinket úgy, hogy féljenek a kutyáktól! Általában a kutya és a gyerek kölcsönösen jó hatással vannak egymásra. Mielőtt azonban gyermekünknek kutyák vennénk, fel kell mérnünk, hogy tud-e, akar-e róla gondoskodni, illetve, ha ő nem teszi meg, akkor mi fel tudjuk-e vállalni a feladatot. Egy kutya ugyanis nem játék és nem lehet visszavinni az üzletbe, ha gyermekünk mégis megunta, vagy mégsem tudjuk a sétákat beilleszteni életstílusunkba. Ismét elmondjuk: egy kutya kötelezettség, rengeteg örömöt tud adni, de egyben felelősséggel is jár!

Kutyáink nem tudnak beszélni, ezért a gazdiknak folyamatosan oda kell figyelni jelzéseikre. Ma már a vakcinázás, rendszeres orvosi vizsgálatok és rendszeres féregtelenítés, illetve külső élősködők elleni kezelés mellett a mikrochip is hozzátartozik a kutyáról való felelős gondoskodáshoz.

Négylábú társaink a leghevesebb konfliktushelyzeteket generáló társállatok. Ugatásuk folyamatosan feszültségeket generálnak. Az emberek alapvetően két csoportra oszlanak. Az egyik szereti a kutyákat. A másik nem. Mindkét csoport érdeke azonban a békés egymás mellett élés. Ha a konfliktusokat nem is sikerül mindig maradéktalanul megoldani, azokat tompítani lehet, ha előre odafigyelünk rájuk, illetve elkerüljük őket

Kutya volt az első olyan állat, amelyet az ember megszelídített és tenyésztett. A kutatások alapján megállapították, hogy legkevesebb tízezer évvel ezelőtt „lett” kutya a farkasból, de az is lehet, hogy több tízezer éve. Ma is úgy tartják, hogy az ember leghűségesebb társa. Mindenesetre évezredeken át segítette ősünket, előbb a vadászatban, majd a nyáj terelésében és őrzésében, szánhúzásban és egyebekben.

Gazdi oldalon megtalálod a kutyádnak, és magadnak a társat. Hiszen aki a kutyákat szereti az rossz ember nem lehet. Nem kell mást csinálnod mint regisztrálnod és több ezer kutyás társkereső vár rád. Két fajta rendes és egy videó chat-en beszélhetsz. Fórumot és tesztet tölthetsz ki. Blog és hirdető is van. Több fajta keresőn biztosan megtalálod a társad.

Gazdi a kutyás társkereső

http://www.czviktor.hu/gazdi/

Likeold és oszd meg:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdik.blog.hu/api/trackback/id/tr522524187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása